Plastická chirurgie v Brně-Kohoutovicích

Plastická chirurgie v Brně-Kohoutovicích

Trápí vás hemeroidy? Potřebujete odstranit znaménko? Kontaktuje MUDr. Petra Čerbáka, CSc., který poskytuje svoje služby v Brně-Kohoutovicích a má více než třicetileté zkušenosti v oboru chirurgie.

Chirurgická ambulace Brno, MUDr. Petr Čerbák, CSc., se zabývá léčbou křečových žil, prsních žláz, kožních nádorů a plastickou chirurgií. Hemoroidy (nebo i hemeroidy) se zde léčí novým způsobem, který v roce 1993 začal provádět profesor Antonio Longo z Palerma. Jeho metoda je zcela odlišná od dosavadních a je výrazně méně bolestivá. Přebytečná tkáň není odstraněna v řitním kanále, kde je velké množství nervových zakončení, ale o několik centimetrů výše, kde již sliznice konečníku není tak citlivá. Operace se provádí staplerem, který přeruší drobné cévy, přivádějící do hemeroidů krev, fixuje sliznici na její původní místo a řeší tak zároveň příčinu zvětšení hemeroidů a výhřezu konečníku. Po operaci nevzniká jizva a nehrozí poškození svěračů konečníku. Metoda je vhodná i pro recidivy onemocnění po jiných předchozích zákrocích, v ČR se provádí od roku 1999, podrobily se jí téměř tři tisíce pacientů s velmi dobrými výsledky.

Křečové žíly jsou jedním z nejrozšířenějších onemocnění v rozvinutých zemích a bývají někdy označovány za civilizační chorobu. Podle statistik postihují v různé podobě 30 – 60 procent lidí, zejména vyššího věku. Trápí častěji ženy než muže, často se projevují nebo zhoršují v průběhu těhotenství. Vznikají při porušení funkce povrchového žilního systému dolních končetin.

Onemocnění prsních žláz se vztahuje ve většině případů na ženy, muži jimi trpí vzácně. Existuje několik nádorů prsu, většina z nich je nezhoubných. Jsou způsobeny cystami nebo nahromaděním pojivové tkáně. Oba tyto zdravotní problémy mohou způsobit zvětšení prsu, bolestivost a často jsou spojeny i s výtoky tekutiny z bradavky. Daleko závažnější je zhoubný nádor v prsu. Proto by každá žena měla věnovat velkou pozornost prevenci a na jakoukoli změnu upozornit lékaře.

Kožní nádory postihují obě pohlaví, jsou to nejčastější nádorová onemocnění a jejich výskyt trvale narůstá. Včasně zahájená terapie vede k plnému uzdravení, nádor je však třeba brzy rozpoznat. A to zpravidla dokáže jen lékař.

V ordinaci MUDr. Čerbáka jsou veškeré úkony hrazené pojišťovnami, jen za odstranění znaménka z kosmetického důvodu zaplatíte.