Maso a masné výrobky. Pro někoho každodenní potravina, zatímco pro jiného sváteční pokrm. Co se avšak neliší je to, že každý by měl mít povědomí odkud kupované maso pochází, a jak se se zvířaty zacházelo. Luxus, který nabízí 21. století je počet výrobců masných výrobků a dostupných informacích o nabízených produktech. Zákazník by tedy neměl být laxní k těmto informacím a využívat je při svém nákupním chování. Spotřebitel při pečlivém výběru masa a masných výrobků bude odměněn prvotřídní chutí i kvalitou.
K čemu maso prospívá?
Maso je důležitou součástí stravy. Tělu nabízí důležité proteiny, bílkoviny, tuky, vitamíny D, B a především B2, B6, B12. Dále tělu dodává např. vápník, fosfor, zinek a železo. Všechny tyto složky jsou klíčovými živinami pro správné fungování lidského těla. Vyřazení masa a mastných výrobků ze stravy se tedy příliš nedoporučuje. Pokud spotřebitel maso nejí, je potřeba tyto živiny doplnit jinou stravou. Samozřejmě je důležité jíst každou potravinu, výjimkou tedy není ani maso a uzeniny, v rozumném množství.
Mnoho „masožravcům“ nehledá informace o kupovaných masných produktech a místo odkud maso pochází. Toto chování může být chybou, kdy koupě zejména regionálních výrobků může mít za následek lepší chuť výrobku, zejména díky čerstvosti produktu. Také může znamenat další krok při vylepšení vztahu společnosti k životnímu prostředí. Menší uhlíková stopa je zapříčiněná menším objemem dovozu masných výrobků.
Přístup ke zvířatům a obecně humánní vzdělávání je velmi diskutované téma, a tak koncový spotřebitel by měl mít informace o tom, co zvíře jedlo, jak se chovalo, zda mělo dostatečný veterinární dohled a zda bylo zvíře poraženo za pomoci nejnovějších technologií a bez zbytečného stresu. Maso, které splňuje výše uvedené vlastnosti zaručuje nejen prvotřídní kvalitu, ale i skvělou chuť.
Pokud vám záleží na tom, co jíte. Nemůžete šlápnout vedle při nákupu produktů od společnosti Jatka Borotice, která dbá na to, aby na vašem talíři skončilo maso a uzeniny prémiové kvality.