Oslavy profesionálně a bez starostí

Oslavy profesionálně a bez starostí

Slavnostní okamžiky nejen v životě firem, ale i jednotlivců bývají spojeny s vyjádřením poděkování zákazníkům, zaměstnancům, klientům, a také rodině, přátelům, spolužákům a známým. Zkrátka lidem, kteří pro nás hodně znamenají a kterým jsme za svůj úspěch vděčni. Je proto vhodné hosty dobře pohostit něčím výjimečným. Není v silách jedince, aby pro větší společnost sám nachystal obložené mísy, chlebíčky, zákusky, jednohubky a další pochoutky z čerstvých surovin. Zpravidla k tomu nemá dostatek času, nádobí, ani fantazie a dovedností. Je mnohem výhodnější najmout si pro takovou událost profesionální firmu, která zajišťuje služby v oblasti gastronomie.

Třeba House Catering. Nachystá raut, banket, koktejl i jednodušší coffee break. Vyvedené rauty se obvykle protáhnou od odpoledních až do večerních hodin, pozvat lze i větší počet lidí, protože každý je srozuměn s tím, že na rautu se stojí. Židličky obsadí starší hosté nebo se na nich vystřídají ti, které už stání omrzelo. Hosté si z bohaté nabídky pokrmů vybírají sami, obsluha pomáhá s těmi pokrmy, které to vyžadují. Například s porcováním selete, krocana nebo šunky od kosti. Přísnější řád mají bankety, hosté sedí podle předem pečlivě nachystaného zasedacího pořádku, servírují se chody podle sestaveného menu. Koktejly se konají většinou odpoledne, podává se studená kuchyně nebo jen drobné teplé pokrmy jako jsou špízy nebo kuřecí paličky. O to bohatší je sortiment nápojů, někdy je za pultem i barman a plní přání hostů a míchá drinky. Všechny tyto společenské akce se pořádají většinou na firemní půdě.

Pro cateringovou firmu není problém nachystat rodinnou oslavu u příležitosti narozenin, promoce, případně nějakého významného jubilea. Pořádání těchto událostí je velmi individuální, někteří zákazníci si objednávají jen jídlo, jiní i obsluhu. Vrcholem rodinných událostí bývá svatební hostina. Cateringovou firmu si novomanželé objednávají zpravidla v případech, kdy se hostina odehrává v netradičním nebo domácím prostředí. Lze ji pojmout klasicky, se servírovaným jídlem, nebo i formou rautu, včetně nabídky nápojů nebo i služby sommeliéra. V létě jsou velmi populární zahradní slavnosti, spojené s grilováním a rožněním.