Pořád platí, že sůl je nad zlato

Pořád platí, že sůl je nad zlato

Kdo se snaží žít zdravě, stále hledá nové a zajímavé potraviny, koření i druhy úpravy jídel. Jídla by nám ale asi ani nechutnala, pokud bychom si je neosolili. Sůl v kuchyni proto používáme denně a k životu ji potřebujeme. Běžně je v obchodech dostupná nejvíce používaná kamenná sůl, často i mořská. Ale zkusili jste někdy himálajskou růžovou sůl? Těží se na úpatí Himálají, v Pakistánu. Obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, jako je třeba hořčík, draslík, vápník, sodík a fosfor. Typické růžové zabarvení této soli dodává malé množství oxidu železa.

Himálajská sůl neobsahuje žádné chemikálie, jde o přírodní látku, která leží v horách miliony let a na níž se nepodepsala civilizace. Těží se tradičními metodami, bez trhavin a mechanických zařízení, po vytěžení se drtí, promývá, suší na slunci a sterilně balí. Pro konzumaci se vybírá jen deset procent vytěžené soli nejvyšší kvality, před distribucí probíhá přísná kontrola v nezávislých laboratořích.

Himálajská sůl neobsahuje alergeny, vyrovnává v těle zásaditost, pomáhá absorbovat živiny v zažívacím traktu a předcházet křečím, podporuje zdravý spánek a prý i oddaluje příznaky stárnutí. Její účinky na sobě můžete vyzkoušet, pokud se rozhodnete poobědvat v jihomoravském Drnholci. Ve stejnojmenném hotelu v centru tohoto městečka se rozhodli dopřát svým zákazníkům to nejlepší a k ochucení jídel používají růžovou himálajskou sůl. Najdete ji v poledním menu stejně jako v jídlech, nabízených v rámci jídelního lístku. Vyzkoušejte na sobě její účinky, třeba vám zachutná natolik, že si ji budete chtít koupit domů. Nemusíte ji nikde složitě shánět, lze ji koupit přímo v recepci hotelu Drnholec. Uvidíte, že nejen chutná, ale v průsvitném mlýnku na jídelním stole také krásně vypadá.

S himálajskou solí se v hotelu Drnholec setkáte ještě v jedné podobě. Když navštívíte místní staroanglické lázně, přidají vám ji do relaxační koupele. Je totiž výborná k péči o pokožku, ošetřuje ji a vyživuje, v kombinaci s konopím má navíc i léčivé a regenerační vlastnosti.